لیست اختراعات علي اعرابي عرباني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1393/08/19
تاریخ ثبت: 1394/02/06
خلاصه اختراع:

استخراج روغن دانه ي تفاله ي گوجه فرنگي با استفاده از تكنيك امواج ماكروويو، فرايندي غير مخرب، اقتصادي، ساده و سريع بوده و با مصرف حلال بسيار كمي همراه است. از آنجايي روغن دانه ي گوجه فرنگي از لحاظ دارويي، غذايي و بهداشتي به دليل اسيد هاي چرب غير اشباع موجود، ارزش بسيار بالايي دارد، كاهش هزينه هاي استخراج، ساده سازي فرايند و افزايش راندمان استخراج، امري ضروري و منطقي محسوب ميگردد. تكنيك استخراج روغن با استفاده از انرژي ماكروويو در زمان مشخص و توان و فركانس معين ، موجب افزايش پديده هاي انتقال گرمادهي موثر، انتقال سريع انرژي، گراديان حرارتي كاهش يافته، گرمادهي انتخابي، كاهش اندازه ي تجهيزات، پاسخ سريع تر به فرايند كنترل حرارت، راه اندازي سريع، افزايش محصول، كاهش مراحل فرايند و در نتيجه افزايش ميزان روغن استخراجي مي شود. مكانيسم تاثير گرمايش دي الكتريك به توانايي مواد در جذب انرژي امواج ماكروويو و تبديل آن به گرما بستگي دارد. بر خلاف گرمايش هدايتي امواج ماكروويو تمام حجم نونه را با هم گرم مي كند. اين امواج پيوند هاي ضعيف هيدروژني را ازطريق افزايش دوران دوقطبي هاي مولكولي از بين مي برد. بنابراين حركت يون هاي محلول نفوذ حلال به را داخل محيط افزايش و در نتيجه استخراج را تسهيل مي كند. گرمايش مواد گياهي با امواج ماكروويو يك روش مناسب براي تقطير مستقيم روغن هاي موجود در آن مي باشد. استخراج فاز مايع بر اساس اختلاف ميزان جذب امواج ماكروويو كه داراي ثوابت دي الكتريك متفاوتي هستند صورت مي گيرد. امواج ماكروويو اثر تخريبي و اكسايشي بر روغن ندارند و بر ساختار تركيبات بيواكتيو تاثير منفي نمي گذارند همچنين موجب تخريب اكسيداتيو محصول نمي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/10/10
مالک/مالکان: علي اعرابي عرباني
تاریخ ثبت: 1393/04/10
مخترع/مخترعان: علي اعرابي عرباني
خلاصه اختراع:

پيش فراوري دانه ي تفاله ي گوجه فرنگي جهت استخراج روغن موجود در آن امري مفيد و موثر جهت افزايش راندمان استخراج مي باشد. استخراج روغن از دانه هاي موجود در تفاله ي گوجه فرنگي مي تواند منجر به ايجاد ارزش افزوده گردد. استخراج روغن با استفاده از سوكسله و حلال راندمان بالايي را نتيجه مي دهد. با توجه به ارزش غذايي، بهداشتي و دارويي روغن گوجه فرنگي، انجام فراوري هاي متنوع جهت افزايش ميزان روغن استخراج شده، فرايندي منطقي و اقتصادي محسوب مي شود. پيش فراوري دانه ها با استفاده از آب گرم و امواج فراصوت موجب افزايش چشمگير راندمان استخراج مي گردد. اين امر به موجب تضعيف بافت سطح ذره اتفاق مي افتد. مكانيسم تاثير امواج فراصوت به پديده ي كاويتاسيون مربوط مي شود كه طي آن حباب هاي ريزي در توده ي مايع تشكيل شده و تا حد بحراني رشد و سپس منفجر مي شوند و مقدار زيادي انرژي آزاد مي كنند. اين امر باعث تضعيف بافت سطح ذره گشته و در مرحله ي استخراج باعث افزايش انتقال جرم مي گردد. امواج فراصوت اثر اكسايشي و تخريبي بر روغن ندارند و به عنوان يك انرژي سبز هيچ گونه ضرري به محيط زيست نمي رساند.

موارد یافت شده: 2